Kohokohdat

 

 

 

Laatuleima Tampereen ammattikorkeakoululle – valttina opiskelijoiden ja henkilöstön yhteisöllisyys

Tampereen ammattikorkeakoulu sai Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) toteuttamassa auditoinnissa laatuleiman, joka on voimassa kuusi vuotta 14.3.2016 alkaen. Ammattikorkeakoulun laatujärjestelmä täyttää korkeakoulujen laadunhallinnan kansalliset kriteerit ja vastaa eurooppalaisia periaatteita ja suosituksia.

Auditointiryhmän mukaan pitkäjänteinen laatujärjestelmän kehittäminen on luonut vahvan laadunhallinnan perustan sekä koko korkeakoulun kattavat toimintaperiaatteet ja menettelytavat.

– TAMKissa on tehty ahkerasti työtä yhteisen laatukulttuurin rakentamiseksi. Kehittämistyöhön on osallistettu korkeakoulun henkilöstö, opiskelijat ja sidosryhmät, toteaa kansainvälisen auditointiryhmän puheenjohtaja, rehtori Eva Werner IMC Krems -ammattikorkeakoulusta Itävallasta.

Lue lisää >>

KARVI_AUDITOITU_sininen

 

 

Lukuvuosimaksut EU/ETA-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille

Tampereen ammattikorkeakoulu on tehnyt päätöksen lukuvuosimaksujen käyttöönotosta. Lukuvuosimaksua aletaan periä EU/ETA-alueen ulkopuolelta tulevilta tutkinto-opiskelijoilta, jotka aloittavat opintonsa TAMKissa syksyllä 2017.

Lue lisää >>

Yhteishaku päättyi – TAMKiin haki lähes 20 000

TAMK sijoittui kokonaishakijamäärissä kolmanneksi. Eniten hakijoita oli Metropolia Ammattikorkeakouluun ja Helsingin yliopistoon. Opetushallituksen tiedotteen mukaan hakijoista lähes 54 prosenttia valitsi ensisijaiseksi hakukohteekseen ammattikorkeakoulun.

Lue lisää >>

Suomalainen kätilökoulutus täyttää 200 vuotta

Suomi on tilastojen mukaan seksuaali- ja lisääntymisterveyden osaamisen kärkiluokkaa. Esimerkiksi raskaudenkeskeytysten määrä on Pohjoismaiden pienin. Kahden vuosisadan trendit osoittavat, että kätilöillä on ollut merkittävä rooli suotuisassa kehityksessä.

Lue lisää >>

 

 

TAMK mukana NASAn tutkimusohjelmassa

Tampereen ammattikorkeakoulu on mukana Yhdysvaltain avaruus- ja ilmailuhallinto NASAn Epic Challenge -ohjelmassa. Ohjelmassa ratkotaan Marsin asuttamista. Yhteistyö alkoi viime vuonna, kun NASA otti yhteyttä saadakseen uusia innovaatioita, joiden avulla miehitetyt Mars-lennot tulisivat mahdollisiksi.

Lue lisää >>

Ristiinopiskelu avaa uusia mahdollisuuksia

Ristiinopiskelusopimuksen ansiosta Tampere3-korkeakoulujen opiskelijat voivat syksystä 2016 alkaen suorittaa opintoja ristiin muissa korkeakouluissa. Ristiinopiskelu laajentaa opiskelijoiden mahdollisuuksia suorittaa monipuolisia ja heitä itseään kiinnostavia kursseja.

Lue lisää >>

Opiskelu Taitokeskuksessa käynnistyi

Ainutlaatuinen terveysalan oppimisympäristö Taitokeskus Kaupin kampuksella on valmis. Taitokeskuksessa terveysalojen opiskelijat, lääkärit sekä terveysalan ammattilaiset työskentelevät yhdessä harjoitellen käytännön taitoja.

Lue lisää >>

 

 

Tampere3:n yrittäjyys- ja innovaatiopalvelut on nyt Y-kampus

Tampere 3:n yrittäjyys- ja innovaatiopalvelut ovat yhdistyneet Y-kampukseksi. Y-kampus Kauppi, Hervanta ja Keskusta starttaavat yhteisen toiminnan syyskuun ensimmäisellä viikolla TAMKissa, Tampereen teknillisellä yliopistolla ja Tampereen yliopistolla.

Lue lisää >>

TAMK mukana Liikenneinfrastruktuuri 2040 -tutkimuksessa

TAMK on mukana Liikenneinfrastruktuuri 2040 -tutkimuksessa. Tutkimuksen tarkoituksena on laatia vaihtoehtoisia tulevaisuudennäkymiä Suomen liikenneverkon tilasta vuonna 2040. Hankkeesta vastaavat VTT ja infra-alan suurin kouluttaja TAMK.

Lue lisää >>

Uusi liikuntakeskus TAMKin pääkampukselle

Tampereen ammattikorkeakoulussa otetaan käyttöön uusi liikuntakeskus, joka nostaa Tampere3-korkeakoulujen liikuntapalvelut aivan uudelle tasolle Kaupin kampuksella Tampereella. Liikuntakeskus palvelee Unipoli Sportin asiakkaita eli TAMKin, Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston opiskelijoita ja henkilöstöä.

Lue lisää >>

 

 

eMBA-ohjelmalla juhlavuosi

Tampereen ammattikorkeakoulun eMBA-täydennyskoulutusohjelma täyttää tänä vuonna 15 vuotta. eMBA-ohjelma on muokkautunut vuosien aikana laadukkaaksi johtamiskoulutukseksi. Tallinnan teknillisen yliopiston taloustiedekunnan kanssa yhteistyössä käynnistetystä ohjelmasta on kasvanut TAMKin oma toteutus, jonka puitteessa tänä syksynä aloitti 23. ryhmä.

Lue lisää >>

Tampereelle Suomen suurin rakennusalan osaamiskeskittymä

Tampere3:n koulutusyhteistyön suunnittelu on rakennusalalla jo pitkällä. Uudistuksella halutaan varmistaa, että parhaat rakennusalan insinöörit ja diplomi-insinöörit tulevat jatkossakin Tampereelta. Tampereen teknillinen yliopisto ja TAMK muodostavat yhdessä Suomen merkittävimmän rakennusalan osaamiskeskittymän.

Lue lisää >>

Tampere3-hanke jatkuu

Tampereen teknillisen yliopiston eli TTY-säätiön hallitus on tänään kertonut haluavansa jatkaa Tampere3-hanketta ja siihen liittyvän yliopistofuusion valmistelua. Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu ovat tyytyväisiä TTY-säätiön hallituksen päätökseen.

Lue lisää >>